Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Terhesség hétről hétreFőoldal

A terhesség hányadik hetében jársz?

első trimeszter

második trimeszter

harmadik trimeszter

2 hetes terhesség

Az FSH - follikulus stimuláló hormon - hatására érésnek indul egy pete, amely a 2. hét végén jut ki a petevezetőbe. Előfordul, hogy egyszerre két pete lökődik ki ha mindkettő megtermékenyül, 38 hét múlva két - kétpetéjű - újszülött látja meg a világot. Ez idő alatt a méh nyálkahártyája vastagodik, és felkészül a megtermékenyített petesejt fogadására. A méhlepény és a köldökzsinór kialakulásáig ez fog gondoskodni a tápanyagellátásról.

2 hetes magzat

Még mindig semmi..., bár ennek a hétnek a végén valószínűleg bekövetkezik a fogantatás. Noha az ovuláció általában a ciklus közepén, a 14. nap környékén történik, gyakorlatilag nincs olyan időpont, amikor ne történhetne meg a tüszőrepedés - ezzel együtt a fogamzás -, ezért ezen a héten nem árt sűríteni a szeretkezések gyakoriságát.

Jó tudnod

Egy átlagos, 28 napos ciklus esetén a teherbeesés valószínűsége a 14. nap környékén a legnagyobb, de a szakirodalom szerint bármikor bekövetkezhet. Éppen ezért nem szükséges nagyobb "pihenőt" tartani az esedékes időpont előtt, épp ellenkezőleg: jó, ha a pár minél több időt tölt a - lehetőleg minél élvezetesebb - szeretkezéssel. Fontos, hogy az együttlétek alatt ne kizárólag a gyereknemzés járjon az érintettek fejében: ennek eredményei általában a feszült, stresszel teli éjszakák (amelyek csak akadályozzák a megtermékenyülést), illetve a vígjátékba illő pozitúrák. Engedjétek el magatokat, és élvezzétek a zavartalan szexuális életet! Lehet, hogy épp ez lesz az utolsó alkalom, hogy "kettesben" töltitek a takaró alatti órákat.

Szerző: Dr. Szemerédy Viktória

Tipp

A hátulról történő behatolás alkalmával a hímvessző sokkal közelebb kerül a méhszájhoz, ezért ebben a pozitúrában nagyobb az esély a teherbeesésre.

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Szponzorált hirdetések