Gyerek

A karácsonyi menü 12 Big Macnek felel meg

Egy átlagos brit 5906 kalóriát fogyaszt el karácsony napján, ami 22 pulykás szendvicsnek felel meg a Subwayből, illetve 55 KitKattel egyenértékű. Ha pedig a Big Macet használjuk mértékegység gyanánt, 12 óriási hamburgert kell elképzelnünk.
2016. December 09.

Már maga a vacsora gyilkos: az átlagos brit háztartásban 1450 kalória fogy, míg a többi kalória az elképesztő mennyiségű sütemény és egyéb elő- és utóétel jóvoltából kerül a gyomrokba.

Mindez napi 210 gramm zsírt jelent, aminek következtében az átlagember mintegy 3,5 kg-ot hízik az ünnepi időszak során. Ha az év minden napján ennyit ennénk, mindenki legalább 165 kilóval gyarapodna évente.

A Wren Kitchens vállalat által végzett felmérés szerint ahhoz, hogy a karácsonyi evészet során bevitt kalóriákat elégessük, 13 óra aerobicra, 7,5 óra futópadra és 21,5 óra gyaloglásra volna szükségünk. (Bár a felmérés Nagy-Britanniában készült, a hazai helyzet aligha kedvezőbb).

A nagy evészet nem csak a hízás miatt aggályos, hanem azért is, mert így jelentős mennyiségű szabadgyökök szabadulnak fel, ami gyulladásokat okoz, és sejtek regenerálódását késlelteti.

Forrás: Medipress